Må finne løsninger for svømmeundervisningen

STENGT: Mye tyder på at svømmebassenget på Heistad blir stengt for godt.

STENGT: Mye tyder på at svømmebassenget på Heistad blir stengt for godt. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Helt siden norske kommuner på 80- og 90-tallet fant ut at de kunne «spare» penger på å stenge mange små skolebasseng, har svømmeundervisningen i skolen vært en salderingspost i kommunale budsjetter. Så også her i Porsgrunn.

DEL

PD mener For 15 år siden ble det gjort en undersøkelse, som viste at halvparten av kommunens femteklassinger ikke kunne svømme. Dette var en dramatisk økning sammenlignet med tida da nesten alle skoler hadde sitt eget svømmebasseng.

Denne undersøkelsen ble brukt som et av flere argument for å gjenoppbygge svømmebassenget på Stridsklev.

I forrige uke ble det kjent at svømmebassenget i Heistadhallen er stengt fordi bunnen beveget da kommunens folk skulle utføre vedlikehold i sommer. Mye tyder på at bassenget har gått ut på dato.

Svømmeundervisning i grunnskolen er en lovpålagt oppgave for norske kommuner, så her må Porsgrunn kommune rett og slett finne en løsning.

Om det blir å busse elever til de gjenværende svømmebassengene og/eller ruste opp bassenget på Heistad, er det ingen som foreløpig vet.

Politikerne gjorde på en måte sin prioritering da de vedtok å bygge det nye, store bassenget på Kjølnes, som åpner i nær framtid. Kanskje kan det være erstatningen for dem som eventuelt blir rammet på Heistad.

Uansett må kommunen finne løsninger fortere enn da Stridsklevhallen ble stengt for 15 år siden. Da var det elever som gikk gjennom hele grunnskolen i Porsgrunn uten svømmeundervisning.



Artikkeltags

Kommentarer til denne saken