Mageplask for budsjettkameratene?

KOALISJON: Kåss og Rambekk må finne inndekning.

KOALISJON: Kåss og Rambekk må finne inndekning.

Av

De må trolig trosse rådmannens krystallklare advarsel dersom svømmehallprosjektet til 72 millioner på Heistad skal gjennomføres. Ordfører Kåss har sagt at det er klokt å sette av penger til å bygge ny svømmehall på Heistad, og det er vanskelig å snu.

DEL

PD mener Også Brevik blir taper dersom prosjektet legges dødt. Både Brevik og Heistads svømmehaller er lagt ned.

I løpet av kort tid kan dermed to mulige store Heistad-prosjekter forsvinne: Svømmehallen, og ny legevakt. Stadig mindre tyder på at det er politisk mulig å få med Kragerø og Bamble på ny felles legevakt på Heistad. Dermed står felles legevakt for Porsgrunn og Skien, i nytt legevaktbygg i Skien, igjen som mest realistisk. Det kan bety at innbyggerne i Kragerø og Bamble, i løpet av forholdsvis nær framtid, får enda lengre reisevei til legevakt. Å opprettholde legevaktstrukturen som nå kan bli faglig og økonomisk umulig.

Fortsatt er det tidlig i valgperioden, og Kåss kan muligens ro seg bort fra svømmehallen på Heistad, uten at det koster for mange stemmer. Da valgperioden 2015–19 åpnet, startet Ap med å legge ned sykehjemsplasser, kort tid etter at de gikk til valg på nye sykehjem og bedre eldreomsorg. Men å tørrlegge Porsgrunns største bydel er politisk risikosport, og vil kunne svekke minst to store arbeiderlag også på lengre sikt.

Vi mener politisk ledelse må jekke ned de største ambisjonene, og konsolidere helt nødvendige og lovpålagte funksjoner. Hurrapengene er brukt opp.Artikkeltags

Kommentarer til denne saken