– Jeg er superstolt over denne gjengen. De synger om et hav som er i fare, og at nå må vi trå til alle sammen, sier Eli Ducros som er fylkesaksjonskoordinator Telemark for TV-aksjonen «Et hav av muligheter».

TV-aksjonen 2020 støtter WWFs arbeid for å bekjempe plast i havet.

Hav og solnedgang

Mandag kveld stilte Langesund Mandssangforening opp på Søndre Dampskipskai i Langesund med utsikt over sjøen i sundet og solnedgangen i havet.

Kommunikasjonsrådgiver Magdalena Mianowicz i Bamble kommune gjorde TV-opptak av mandsssangerne som sang fire sanger om havet. Opptaket skal NRK TV bruke under sine sendinger på aksjonsdagen søndag 18. oktober.

Ordfører Hallgeir Kjeldal var selvsagt til stede og overrekker innsamlingsbøssen til sangerne som sender bøssa rundt mellom hverandre mens TV-kamera filmer.

Ærefullt oppdrag

– Det er et ærefullt oppdrag at vi skal være ambassadører for Telemark og Vestfold, sier Tom Markus som er styreformann i Langesund Mandssangforening.

De tre nye sangene handler om plast i havet som setter havets liv og eksistens i fare. Tekstene til de nye sangene er skrevet av Per Ludvig Pellik Gusfre, Gunnar Aasbø og Kåre Hansen.

En fjerde sang er en gammel shantysang der teksten er blitt endret med noen nye setninger om plasten i havet.

Begeistrer Norge

– Mandssangforeningen i Langesund har allerede begeistret hele landet med sitt engasjement for årets aksjon på sosiale medier. Det er flere i Norges land som gleder seg til å høre mer fra denne flotte gjengen på TV, sier Eli Ducros.

Langesund Mandssangforening har et uvanlig fredelig aktivitetsår på grunn av koronapandemien. Shantyfestivalen i juni ble avlyst. Mandsangrevyen som skulle fremføres i Sentrum kulturhus i Langesund i november, er også blitt avlyst.

– Lotteritilsynet har gitt oss 180. 000 kroner i kompensasjon for avlysningen av shantyfestivalen. Festivalen er vanligvis korets viktigste inntektskilde, sier Tom Markus.