Mange vil overnatte på Arøyaskolen på Store Arøya i sommer

Av

Det har vært fullt belegg på Arøyaskolen for leie av sengeplasser og rom for turister på Store Arøya. Helgeroafergene driver utleievirksomheten i den gamle skolebygningen som var skole fram til 1957.

DEL

– De siste årene er det blitt mer kjent at vi driver med utleie av rom på Arøyaskolen. Mange av turistene som vil overnatte her, kommer med Helgeroafergene enten fra Langesund eller Helgeroa, sier Janne Weel Johansen i Helgeroafergene som driver utleievirksomheten i den gamle skolen.

Eier er Larvik kommune

Det er Larvik kommune som eier bygningen Arøyaskolen. Janne og Erik Weel Johansen i Helgeroafergene har en leieavtale med Larvik kommune for å drive utleievirksomhet på Arøyaskolen.

Hundrevis av hytter ligger på øyene i skjærgården mellom Helgeroa, Brevik og Langesund. Noen ganger trenger hyttefolket ekstra sengeplasser til familie og venner som kommer på hyttebesøk, og da er det et alternativ å leie overnattingsplasser på Arøyaskolen.

Sovesal og dobbeltrom

– Sengeplassene på Arøyaskolen er både vanlige senger og køyesenger. På loftet er det blant annet en sovesal med 10 senger. Det er også noen mindre soverom for 2 personer. Her er også en leiliget med plass til to familier.

Skolebygningen brukes også til utleie for selskaper og arrangementer. Informasjon om utleievirksomheten på Arøyaskolen ligger på Helgeroafergenes nettsider helgeroafergene.no.

Store Arøya ligger ved Stokksund i Håøyfjorden og med Helgeroafjorden like ut.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken