For den lovende forsvarspilleren, som drømmer om å bli god nok til å spille for Barcelona, betyr det mye å få vise seg frem blant de beste.

– Å delta på Equinor Talentleir betyr ganske mye. Det er en bekreftelse på at alt arbeidet er blitt til noe bra. Det er også veldig god motivasjon inn i samlinga, sier Maren fra Langesund.

Fotballeiren, som arrangeres hvert år i Porsgrunn, er det øverste nivået av Equinor Landslagsskolen. Der drives det systematisk talentutvikling for å danne Norges fremtidige landslag. Denne sommeren har flere aldersbestemte landslag, i tillegg til A-landslaget, markert seg godt. Både J17 og J19 har kvalifisert seg til EM. I forrige uke klarte også U21-landslaget bragden blant mange store nasjoner, til stor inspirasjon for de unge spillerne.

– Å bli god krever dedikasjon, men som hovedsponsor ønsker vi å legge ekstra til rette for at disse unge talentene kan få ut potensialet sitt. I lagidretter som fotball, vet vi at det sosiale aspektet er viktig. Det å få måle krefter med likesinnede og teste seg mot de beste, håper vi motiverer Maren og de andre spillerne ytterligere, sier Liv Ims, konstituert sponsorsjef for Equinor Morgendagens helter.

Talent med X-faktor

Maren beskrives som en spiller med lederegenskaper, god langfot og som er rolig med ballen, men hun har klare tanker om hva hun skal jobbe med under leiren.

− Jeg skal bli bedre på å tørre å gå frem med ball, og ha fokus på å lede og snakke mye, sier hun.

Til stede på leiren er J15-landslaget, et skyggelandslag bestående av talenter som kniver om å bli aktuelle for landslagsspill på J15 og to tropper med spillere fra J14. I løpet av året gjennomfører NFF en rekke tiltak for spillerne som hevder seg i sin årsklasse, og leiren i Porsgrunn er en synlighetsarena for spillere som vil nå opp til J15-landslaget og det nyoppstartede J14-landslaget fra høsten av.

− Vår viktigste oppgave er å inspirere. Equinor Talentleir skal gi motivasjon til spillerne før, under og etter samlingen. Vi jobber også med kartlegging, skolering og læring, men inspirasjon er punkt én på lista vår. Målet med samlingen er at spillerne få nye erfaringer og referanser. De får kjenne på hvor lista ligger nasjonalt, slik at de kan fortsette å utvikle seg i klubbhverdagen og forhåpentligvis prestere for Norge internasjonalt. Maren er her fordi hun har overbevist over tid og har vist x-faktor, sier fagansvarlig for spillerutvikling i NFF, Håkon Grøttland.

Viktig å finne balansen mellom skole og fritid

Det er ikke bare fotball Maren og de andre unge spillerne har på plakaten i en hektisk hverdag. Også skole tar opp mye tid, og det er viktig å finne balansen i hverdagen.

– Skole er ganske viktig. Jeg går på toppidrett, så jeg trener mye på skolen, men jeg har også ganske bra karakterer, sier Maren.

Langesund-talentet har mange støttespillere, men det er spesielt én person som motiverer litt ekstra.

− Den ene læreren min. Hun står alltid på frem til hun klarer noe, og hun kan stå i flere døgn uten å gi seg.