Gå til sidens hovedinnhold

Mareritt på Ap-benken

Artikkelen er over 1 år gammel

Gjennom intervjuer de siste dagene er det kommet fram at verken rådmann eller de fire partiene som har flertall i bystyret forsto vesentlige konsekvenser av den nye eiendomsskatten før det var for seint.

PD mener

Dette er en viktig opplysning, men liten trøst for alle som skal betale de kommunale avgiftene med forfall 2. mars. Da giroen kom i forrige uke, oppdaget mange plutselig at eiendomsskatten er skutt i været som en rakett.

Det er overhodet ikke uvanlig at folk klager, men det er lenge siden misnøyen har nådd samme styrke som nå. Ledelsen sier at velferd og fellesgoder som nye skoler, sykehjem og idrettsanlegg på Kjølnes er dyrt og må finansieres som et spleiselag.

Det største partiet Ap er hittil blitt stående alene med ansvaret og må forklare hvorfor eiendomsskatten er blitt høy og skjev. Det er krevende, og ordføreren er ikke spesialpedagog eller påfallende diplomat. De tre andre partiene i koalisjonen sitter stille eller har gått i dekning. Det ligger an til intern oppvask når partiene møtes på tirsdag.

Vi mener alle partier bør ta innover seg den situasjonen som har oppstått. Store utbyggingsprosjekter som har ført til kommunale milliardinvesteringer og høyere driftsutgifter har hatt bred politisk støtte. Det er lettvint å drive politisk spill og ansvarsfraskrivelse i etterkant, når festen er over og det ikke er kake igjen. Nå kan kloke tverrpolitiske løsninger være den beste veien å gå for å få justert kursen.

Kommentarer til denne saken