Gå til sidens hovedinnhold

Maser som barn i en godtebutikk

I Porsgrunn er det et paradoks at veldig mange klager på alt fra Storgata til eiendomsskatten, uten at det får større politiske konsekvenser. Oppslutningen om Ap er høy og har vært det siden krigen.

PD mener

Det er de som styrer, og nå kan eiendomsskatten øke igjen fordi partiet vil sette i gang enda flere byggeprosjekter i 100-millionersklassen. Ap ser ut til å ville ta ansvar for at en samlet byggebransje skal ha oppdrag. Problemet er at stadig mer av regninga sendes til innbyggerne. For å holde følge i løpet, foreslår rådmannen å ta inn 200 millioner i eiendomsskatt. For Porsgrunn er det ny personlig rekord.

Ny svømmehall til minst 111 millioner på Heistad er blitt en prøvestein på hvor langt politikerne vil gå i forhold til advarsler fra rådmannen. Fra før har Per Wold advart og ironisert over politikere som ikke vil høre, og nå har ny rådmann Rose-Marie Christiansen fulgt opp med å utsette svømmehallen. Det skyldes rett og slett at økonomien er usikker.

Likevel fortsetter Porsgrunn Ap å mase som barn i godtebutikken. Hallen skal opp. Store prosjekter som ny bru over elva og nye fergekaier er allerede pinlig ute av kurs. Flere andre prosjekter kan bli dyrere i en urolig markedssituasjon. Mange vil tenke at det lønner seg å vente med enda et nytt prosjekt til over 100 millioner. Men nei, svømmehallen skal opp. Vi mener det er uansvarlig. Også arbeiderlagene utover mot kysten trenger realitetsorientering. Noen må fortelle dem det.

Kommentarer til denne saken