Bergbys forhandler ut uka

Bergbys mangler noen kreditorer for å kunne erklære driften for reddet.

Bergbys mangler noen kreditorer for å kunne erklære driften for reddet.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Bergby-konsernet trenger noen ekstra dager til en siste runde med kreditorer som fortsatt ikke har svart på om de er villig til å gå med på akkordløsning.

DEL

Følg PD på Facebook

Bergbys er i store økonomiske problemer og har foreslått en løsning der et 50-talls kreditorer får dekket en fjerdedel av sitt utestående. Blant de største kreditorene er Tanche Nilssen og Storcash som har beløp nærmere millionen til gode fra Bergbys.

Håp om redning

Hans Ole Bergby sier til PD tirsdag at restaurantene har hatt økt salg i påskedagene. Han er fortsatt optimist og håper at akkordløsningen blir godtatt. Da kan seks restauranter med rundt 120 ansatte drive videre.

– Vi må bruke denne uka til å snakke med de som akkord ikke er avklart med. Flere kreditorer er positive, og det er klart at noen stiller kritiske spørsmål, sier Bergby.

Han mener de er på god vei til en løsning, og sier såpass mange av kreditorene har vært positive at det ser lyst ut.

Bergbys skylder 12,9 millioner kroner og har engasjert advokat Emil Thorkildsen til å håndtere akkord og dialog med kreditorene. Mange Bergbys-supportere har de siste par ukene spist på restaurantene og dermed støttet opp i krisesituasjonen.

Artikkeltags