Meningsløs korona-prioritering

STENGT: Espen Ødegaarden får ikke åpne treningssenteret på Down Town før 15. juni.

STENGT: Espen Ødegaarden får ikke åpne treningssenteret på Down Town før 15. juni.

Av

Det er helt sikkert fornuftig med en gradvis gjenåpning av Norge etter koronakrisa, men prioriteringa er etter vår mening fullstendig meningsløs. Vi har i over en måned fått lov til å gå på pub og skaffe oss nye tatoveringer og nyte andre velværeaktiviteter, men fortsatt er alle landets treningssentre stengt. Hvor er logikken?

DEL

PD mener Vi mener at regjeringa burde prioritert folkehelse og samfunnsnyttige formål først. Det er definitivt ikke større smitterisiko ved å trene på et treningssenter enn å henge i baren på et utested. For folkehelsa er det imidlertid utrolig mye viktigere at folk flest holder seg i form enn at vi får nye tatoveringer.

Vi skjønner derfor frustrasjonen til Sprek-sjef Espen Ødegaarden som her i avisa uttrykte undring over at vi har lov til å gå på pub og drikke oss fulle, men ikke lov til å jogge på ei tredemølle på et treningssenter før 15. juni.

Også breddeidretten, den som holder flere millioner nordmenn i form, har blitt plassert langt bak i køen.

Nå kan heldigvis barn og unge trene som normalt, men fortsatt må utøvere over 20 år, som ikke spiller fotball i eliteserien, toppserien eller 1. divisjon, kun trene uten fysisk kontakt.

Dette kan få store konsekvenser for breddeklubbene. En ting er økonomi, men kanskje enda verre er at mange vil slite med å stille lag etter lang pause.Dette kunne vært unngått dersom folkehelse i større grad hadde blitt prioritert i gjenåpninga.Artikkeltags

Kommentarer til denne saken