Meningsløst fotballforbud for barn

SETT I GANG: Barnefotballen bør rulles i gang igjen snarest.

SETT I GANG: Barnefotballen bør rulles i gang igjen snarest. Foto:

Av

Statsminister Erna Solberg har gang på gang sagt at regjeringen skal prioritere barn og unge i gjenåpningen av Norge. Likevel velger regjeringen fortsatt forbud mot konkurranse og kampaktiviteter for barn og ungdom mens de åpner for at fotballen i eliteserien skal sparkes i gang om en måned.

DEL

PD mener Vi er definitivt ikke uenig i at elitefotballen kan settes i gang igjen under et strengt smittevernsregime, men vi er samtidig dørgende uenig i at regjeringen trosser alle helsefaglige råd og fortsatt stenger barn og unge ute fra idretten. Det siste er en politisk beslutning uten helsefaglig forankring.

Dette viser at det er pengene som rår, og at frykten for konkurser i toppfotballen, og ikke smitterisikoen, styrer rekkefølgen i gjenåpningen av Norge. Det burde selvsagt vært motsatt. Folkehelseinstituttet (FHI) og Helsedirektoratet har nemlig aldri anbefalt stenging av skoler, barnehager og barneidrett. Dette er fagmiljøer som har faglige begrunnelser, basert på tilgjengelig emperi, for sine råd.

Når (FHI) mener at barn og unge i svært liten grad er smittebærere og blir syke av korona, er det rett og slett ingen mening å stenge dem ute fra deres kanskje viktigste fritidsaktivitet.

Nærmere 70 prosent av alle barn mellom 7 og 12 år er eller har vært aktive fotballspillere. Med stengte baner står vi i fare for å miste hele generasjoner av unge fotballspillere, med de negative helsemessige og sosiale følger dette vil få.
Artikkeltags

Kommentarer til denne saken