Han måtte høre på kroppen. Hadde han ikke gjort det – oppsøkt legehjelp og blitt lagt inn – kunne det gått fryktelig ille for restaurantdriveren.

– Om de ikke hadde tatt meg inn kunne jeg vært død to uker senere, fortalte de meg, sier Ibrahim Tas (53).

– Det var ille, og det er det fortsatt. Jeg er alvorlig sjuk.

Tas driver Oscar Brasserie i Nordentorget, men har måttet tilbringe de siste to månedene på sykehus i Skien.

– De har sjekket meg for alt.

– De har gjort små operasjoner på hodet, nese, nakke, rygg. De har også sjekket meg for kreft, men det er det heldigvis ikke. Nå mistenker de revmatisme, men det vil tida vise. De sender meg til videre oppfølging på Rikshospitalet i Oslo.

Overvåkes

53-åringen har vært innom restauranten de siste dagene, men foreløpig er det kun for å hilse på.

– Jeg holdes under «overvåkning» av sykehuset i Skien. Det vil si at jeg er innom, nesten daglig, for å gjøre nye tester. Nå venter jeg bare på telefon fra Oslo, slik at de får lagt meg inn og sett på meg nærmere.

Han utdyper:

– Jeg klarer ikke å jobbe akkurat nå. Jeg klarer knapt å gå, men ønsker å komme hit for å være med familien og ha noe å gjøre.

– Jeg er helt tappet for energi, men syns det er bedre å være her enn å sitte og stirre i taket fra sykesenga hele dagen.

(Saken fortsetter under bildet)

– Viktigste å bli frisk

Tas åpnet brasseriet i 2018, og har nesten utelukkende holdt det i gang på egen hånd.

Det gikk ikke lenger.

– Jeg har fått ansatt to-tre til, og har familien som hjelper meg. Det har gått bedre enn jeg hadde forventa, og det er godt, sier han.

I to måneder har han blitt holdt på sidelinja, sjakk matt av utbrenthet, men 53-åringen lover at han skal komme tilbake.

– Jeg hadde vel feber i en måned eller to, men kortisonet har hjulpet på. Legene er imidlertid redde for at feberen har svekket immunforsvaret så kraftig at det har skadet andre organer, men jeg må bare håpe. Det viktigste for meg er å bli frisk igjen.

Storsatsing

– Du kommer tilbake til restauranten for å drive videre?

– Jeg går på medisiner, og begynner å komme meg, men legene har sagt at jeg kan bli fort syk igjen. Så vi får se, sier han og legger til:

– Men jeg skal prøve. Om ikke i samme kapasitet, så skal jeg prøve det jeg kan. Å gå hjemme og ikke ha noe å gjøre er ikke et alternativ.

Planene inn mot sommeren var store, beretter han, men de har han satt på vent til tidligst neste år.

– Jeg skulle innglasse hele uteområdet, for å kunne bruke det året rundt. Jeg hadde ønsker om å gjøre det om til et utested i helgene, for å få flere på byen, men årets storsatsing har jeg lagt til side enn så lenge. Jeg er nødt til å tilpasse meg og høre på kroppen.