Mistet kontrollen og svidde av stort grøntområde

Hendelsen fant sted i Hafredalsveien i Bamble i 13.30-tida torsdag.

DEL

Politiet fikk melding litt før klokka 14 torsdag, om en beboer i Hafredalsveien i Bamble som hadde mistet kontrollen over søppelet han brant inne på sin egen eiendom, denne solfylte, litt vindfulle skjærtorsdagen.

Sammen med brannvesenet rykket politiet ut til stedet, og fikk raskt kontroll på situasjonen.

Cirka 250 kvadratmeter med gress tilknyttet eiendommen ble svidd av i forsøket. Ingen kom til skade etter det PD erfarer.

Bruk hue

Eksempelet skjærtorsdag kan være en påminnelse om at skogsområdene er rekordtidlig tørr i påska i år. Så, befinner du deg i utmark, vis hensyn og unngå å tenne bål om det ikke er strengt tatt nødvendig.

Porsgrunn kommune brann- og feiervesen opplyser og oppfordrer til følgende på sine Facebook-sider:

«Brannsjefene i Grenland gir en sterk anmodning om ikke å bruke åpen ild i skog og mark frem til det generelle bålforbudet trer i kraft den 15. april.

Dette medfører et særlig strengt aktsomhetsnivå og det vil mange steder være uforsvarlig å gjøre opp åpen ild utendørs. Dette omfatter for eksempel bruk av engangsgriller og andre bål- og peisinnretninger, og håndtering av brannfarlig avfall og lignende. Dette for å hindre faren for uønsket antennelse og spredning.

Takk for at du bidrar».

Artikkeltags