Olivier Occéan bor i Porsgrunn, og pendler til trening og kamper i Mjøndalen. Onsdag kan han sette seg i bilen og kjøre de drøye seks kilometerne fra østsiden av Porsgrunnselva der han bor, til Pors stadion på vestsiden av elva. En kjøretur på i overkant av ti minutter hvis han overholder fartsgrensene.

Occean, som spilte i Urædd da MIF hentet ham i fjor sommer, legger ikke skjul på at han kan tenke seg et cupmøte mot naboen på den andre siden av elven.

– Jeg har alltid lyst til å spille fotballkamper, spesielt denne på vestsiden. Det er jo naboklubben, og jeg kjenner flere av spillerne. Og jeg spilte jo sammen med Tommy i Odd i 2005, forteller Occean.

Tommy er Pors-trener Tommy Svindal Larsen.

– Jeg snakker alltid med ham når vi møtes, sier MIF-spissen.

Totalbelastningen avgjør

Men trener Hansen legger alle sånne lokalfølelser til side, og ser på totalbelastningen for spillerne sine. Kanskje vektes Occeans 37 år tungt i totalvurderingen.

– Kanskje trenger Olivier å hvile denne kampen, antyder Hansen.

Han tok ut troppen etter treningen tirsdag ettermiddag, mens laget først blir offentliggjort i garderoben et par timer før kampstart onsdag kveld.

– Vegard bestemmer, avslutter Olivier Occéan.

MIF-trener Vegard Hansen bestemte også da MIF gjorde sju endringer fra seriekampen borte mot Sarpsborg til 1. rundekampen borte mot Hønefoss onsdag 1. mai. Occean, Stian Semb Aasmundsen og Joackim Olsen Solberg var ikke engang med i kamptroppen, mens Sondre Solholm Johansen, Fredrik Brustad, keeper Julian Faye-Lund og Christian Gauseth alle var benkeslitere fra start.

– I utgangspunktet har jeg lyst til å gjøre noe av det samme denne gangen, men jeg vet ikke om jeg våger, sier Hansen.

Sein avgjørelse mot Hønefoss

MIF stanget i nesten en time mot 3. divisjonslaget Hønefoss før innbytter Fredrik Brustad scoret ledermålet. Da hadde hjemmelaget allerede rukket å skyte i stolpen. Tre minutter før slutt doblet Brustad til 2–0.

Quint Jansen ble skadet allerede etter 21 minutter, og ble erstattet av Solholm Johansen. Brustad kom inn for Vamouti Diomande da andre omgang startet. Det var ikke med i planene at noen av de to innbytterne skulle spille 1. rundekampen.

Det har fortsatt vært tett med kamper, og Mjøndalen kom først hjem mandag ettermiddag fra bortekampen mot Rosenborg i helgen.

Pors har åpnet sesongen med tre seire og tre tap i 3. divisjon, mens de ennå har til gode å slippe inn mål i norgesmesterskapet.

Vigør ble slått 2–0 borte i første kvalifiserende runde,  det ble også 2–0 hjemme over Halsen i 2. kvalrunde. I første ordinære runde vant de 2–0 borte over Ørn.

Studert video

Både Occean og trener Hansen mener Pors forsøker å spille fotball. Hansen som startet tirsdagen grytidlig om morgenen med å se de tre siste kampene til Pors på video.

– Det er en kamp vi skal vinne, mener Occean.

Med eller uten ham på laget.

Mjøndalen møtte Pors i en 2. rundekamp i NM i 2014. Da vant de 1–0 etter en scoring av Christian Gauseth rett før pause. Fra det laget er kun Gauseth, Stian Semb Aasmundsen og Joackim Olsen Solberg tilbake.

Strømsgodset møter Ullern borte i sin andrerundekamp torsdag.