Etter å ha holdt stengt inn mot jul og til ut på nyåret, gjenåpner klubbleder Miriam Solem, Malene Axling Madsen og Kenneth Lund Johannessen dørene på Meierigården førstkommende lørdag.

Nytt av året, i jakten på sitt nye, mer moderne imagine, står gaming-rommet i andre etasje med maskiner og utstyr til 200.000 kroner.

– Dette er maskiner i toppklasse, med et par sett VR-briller i tillegg. Med et gaming-rom får vi et fyldigere tilbud, med mulighet til å nå enda flere. Vi har tro på at dette kan bli et nytt trekkplaster for oss, og at vi nå er kapable til å bruke huset til sitt fulle potensial, forteller de.

Bakgården

Alle tre er en del av Porsgrunn kommunes fritidsavdeling, og legger ikke skjul på at de sitter med en blanding av spenning og nervøsitet i kroppen i forkant av helgas kickoff.

– Vi har også valgt å fornye oss med et nytt navn. Fra nå av blir det å hete Bakgården ungdomshus, som vi føler skiller seg litt ut og er mer passende. Målgruppa blir også helt ny, 13-18 år, med fokus på de i ungdomsskolealder, legger de til.

– Vi er åpne for alle

Med et nyoppussa lokale, oppgraderinger av utstyr – og i det hele tatt en ny hverdag – håper trioen å se effekten av sitt nye jeg utover våren.

– Ja, vi håper å finne ungdom som ønsker å være med på ting. Å interesse ungdommen, eller at de lar seg interesse om de kommer hit. Vi er åpne for alle, og ønsker å være et trygt sted for de, sier Solem, Axling Madsen og Lund Johannessen, og tilføyer:

– Vi besitter en helt utrolig mengde med utstyr de kanskje ikke er klar over. Alt fra video, lyd, foto, musikk og nå gaming-utstyr. Ved siden av å arrangere workshops fra tid til annen prøver vi å tenke langsiktig, og legger opp til diverse årsprosjekter.

Mye på programmet

På lørdag fra klokka 11.30 skal hele Meierigården fylles opp. Det blir stands hvor ulike aktører i vårt lokale miljø vil være til stede, Kulturskolen står for underholdning, det vil bli grilling med bålpanne utendørs – blant annet.

– Vi har klart å få med oss flere også her i Meierigården, og det er vi veldig fornøyde over å ha fått til. Etter planen blir det åpen kafé, som kan være hyggelig å ha om det blir kaldt. Vi håper ungdommen kommer.