Gå til sidens hovedinnhold

Dette er de beste vinterdekkene

Artikkelen er over 3 år gammel

Samme produsent til topps både med piggdekk og piggfrie dekk.

(Siste)

Nokian, Continental og Goodyear har ofte kjempet om førsteplassen på Naf-magasinet Motors vinterdekktest, og i år kommer tyske Continental ut på topp.

Continental IceContact 2 er en klar vinner blant piggdekkene, med toppkarakter i de fleste disipliner vi har testet på snø og is. Dekket scorer dessuten godt på våt asfalt.

Koreanske Hankook WinterI*Pike RS+ kommer overraskende som nummer to blant piggdekkene, og taper for Continental på grunn av noe lenger bremsestrekning på is. Men dekket er meget godt, og scorer høyere enn både Nokian og Goodyear.

Blant de piggfrie dekkene er Continental ContiVikingContact 6 testens klare vinner, ikke minst takket være overraskende gode bremseegenskaper på is og godt grep sideveis.

Saken fortsetter under bildet.

 

Polske Sava Eskimo Ice kommer nærmest, knepent foran Goodyear og Nokian.
Nederst på Motors test kommer de kinesiske piggfrie dekkene Landsail, Linglong og Nankang, samt piggdekkene fra tyrkiske Falken og koreanske Kumho.

Alle disse scorer imidlertid bra på våt asfalt, og det kan være en påminnelse om at man skal velge dekk ut fra hvilke veiforhold man ferdes på.

Dersom du bor i et område hvor det sjelden er snø eller is på veien, kan dekkene som scorer best på våt asfalt være de riktige kjøpene. Men har du lange perioder med tradisjonelt, kaldt vintervær kan det være klokt å velge blant dekkene som scorer høyest på snø og is.

Husk at det ikke er mulig for dekkprodusentene å bygge optimale egenskaper for alle slags forhold i et og samme dekk.

Fakta om Nafs vinterdekktest

  • Motors store dekktest er gjennomført av profesjonelle dekktestere hos Test World i Ivalo i Finland. Her kjøres dekkene både på baner ute og i store innendørs testanlegg.
  • Alle dekkene kjøpes så langt mulig inn fra butikk. På denne måten sikrer Naf at produsentene ikke kan spesial-produsere dekk til testen som skal prestere godt. Når nye modeller ennå ikke er til salgs, plukker Naf testdekk hos produsenten, men kjøper nye sett med dekk når de kommer i butikken og gjennomfører kontrolltester.
  • Prisen på dekkene oppgis ikke, fordi prisvariasjonene fra forhandler til forhandler på det samme dekket er så store at en veiledende pris sjelden eller aldri er den du finner i butikken.

 

(ANB)

Kommentarer til denne saken