I utgangspunktet er vi skeptiske til at det er mulig å få til lønnsom butikkdrift i ei bygd med 450 innbyggere, men er det noen som kan klare det, må det være det driftige ekteparet fra Sandøya. Den eneste måten å få dette til å gå rundt, er rett og slett ekstraordinær egeninnsats.

En veldrevet dagligvarebutikk er selvsagt viktig for lokalsamfunnet i Langangen. Alternativet er å kjøre bortimot ei mil til Telemarksporten. Særlig for den eldre garde, mange uten bil, er dette et dårlig alternativ.

Likevel er det sånn at butikken må være konkurransedyktig med de større butikkene nærmere sentrum av Porsgrunn. Det hjelper lite med nærbutikk hvis vareutvalg, pris og kvalitet ikke holder mål.

Innbyggertallet i Langangen er synkende, og utbyggere sliter med å få solgt boligtomter. I 2009 hadde bygda 500 innbyggere - 10 år senere 450.

Uten dagligvarebutikk er vi redd denne trenden forsterkes. Derfor bør Langangens befolkning nå kjenne sin besøkelsestid og handle lokalt når den nye butikken åpner i neste uke.

De har alltid vært kjent som skikkelig lokalpatrioter, som aldri svikter bygda.