PP-museets framtid ble en gjenganger i budsjettdebatten i bystyret torsdag. Høyre ga museet full støtte og vil bevilge 900.000 kroner til Telemark museum som driver museet. Formannskapet vedtok nylig å ikke bevilge mer penger til museet før Telemark museum kommer opp med en bedre driftsmodell.

Den nye PP-modellen består av butikk, en liten produksjon, verksted for porselenskunst og museet. I tillegg kommer auksjonshall og virksomheter i miljøet som er bygget rundt nye PP.

Sverre Siljan (By og Nær) ga museet støtte:

– Jeg vil advare: Det skal ikke mye til for at Brynestad pakker og reiser. Det bør dere tenke over før dere går til gruppemøte, sa Siljan henvendt til Aps bystyregruppe. Der er det misnøye med Telemark museums oppfølging av museet.

Både Ap, Venstre og Frp ga klart uttrykk for at Telemark museum ikke har levert en plan for et bærekraftig PP-museum, slik formannskapet ba om i juni. Esben Storvand (H) forsvarte museet og mener bystyret driver flisespikkeri overfor PP-museet. Flertallet gikk inn for å bevilge 500.000 kroner til videre prøvedrift. Telemark museum mener dette kun er nok til å dekke husleia.