Nå blir det billigere billetter og samarbeid mellom buss og tog

MER PENGER TIL BUSS: Midler fra Bypakka skal gjøre det enda billigere og enklere for deg å kjøre kollektivt.

MER PENGER TIL BUSS: Midler fra Bypakka skal gjøre det enda billigere og enklere for deg å kjøre kollektivt. Foto:

20 millioner kroner til økt satsing på kollektivtrafikken skal gjøre det enklere å la bilen stå.

DEL

– Dette er gode nyheter. 20 millioner er viktige penger for Grenland som betyr at vi ytterligere kan styrke kollektivtilbudet. Når vi får hverdagen tilbake er dette midler som kommer alle aldersgrupper til gode, kommenterer fylkesordfører Terje Riis-Johansen, i et skriv oversendt PD.

Grenland er ett av ni byområder i Norge som mottar tilskuddet, som en oppfølging av bompengeavtalen fra i fjor.

Tiltakene som ligger på bordet, hvor disse 50 millionene skal spyttes inn, er å innføre én bussone i hele byregionen, slik at det blir samme pris uansett reiselengde.

Gratis buss for barn under 6 år, billigere kombinasjonsbilletter for buss og tog, samt større rabatt i Farte-appen skal også være i vurderingen for å prøve å få folk til å la bilen stå.

– Dette bidrar til å gjøre billettproduktene i Grenland billigere og mer tilgjengelige, sier Trond Myhre, leder for kollektiv og mobilitet i Vestfold og Telemark fylkeskommune.

– Med en forenklet sonestruktur og ny billettapp sikrer vi at kundene alltid betaler riktig pris. Da kan terskelen for å ta i bruk kollektivtilbudet bli lavere. Vi prøver å legge til rette for at flere kan la bilen stå.

Artikkeltags