Gå til sidens hovedinnhold

Nå er Robin Kåss ordfører

Artikkelen er over 6 år gammel

Litt før klokka 18.30 i kveld ble Robin Kåss (Ap) valgt til ordfører i Porsgrunn.

I Porsgrunn bystyre stemte 31 representanter for Kåss som ny ordfører, mens 18 stemte i mot.

Ap fremmet først forslag om Kåss som ordfører, men Høyres gruppeleder Anne Karin Alseth Hansen gikk på talerstolen og kom med motforslag om Esben Storvand. Da gikk Ap s gruppeleder Ole Henrik Lia til mikrofonen.

- Ordføreren må være medlem av formannskapet, sa Lia og viste til gjeldende norsk lovverk. Storvand er ikke valgt inn i formannskapet.Alseth Hansen returnerte til talerstolen:

- Det var Høyre ikke klar over, sa gruppelederen og trakk forslaget.

Like etter avstemningen takket avtroppende ordfører gjennom 12 år, Øystein Beyer, for seg og ønsket Kåss velkommen med varme og høytidelige ord. Kåss var såvidt mer enn en guttunge da han kom inn i bystyret første gang i 1995. Dengang var Beyer 48 år, Kåss var 18 år og fremadstormende AUF-er.

Generasjonsskiftet i porsgrunnspolitikken ble offisielt beseglet da Beyer overrakte sin etterfølger den sølvbeslåtte ordførerklubba kommunen fikk fra Skiensfjordens kommunale kraftselskap for over 70 år siden. Klubba oppbevares til daglig i hvelvet på rådhuset, og brukes ikke til vanlig.

Kåss kvitterte med å overlevere gave til Beyer fra bystyret, blomster og et gavekort på Galleri Osebro, og takket Beyer for strålende innsats for byen gjennom mange år.

I det nye bystyret, som konstituerte seg torsdag kveld, er Beyer valgt inn som menig Ap-representant.

Kommentarer til denne saken