Det sier Elisabeth Sageie, som er eier og daglig leder for Hygea helse og bandasje.

Hygea var én av leietakerne i Meierigården som ikke kunne gjøre annet enn å se på da hele butikken og vareholdningen brant opp. Men det satte ikke en stopper for drifta.

– Det brant natt til fredag, og på mandag ettermiddag var vi oppe og gikk hjemme i stua mi. Da bestilte vi varer, og de ble kjørt rett hjem til meg. Det fungerte, og folk fikk det de trengte. Vi holdt på med det til godt over påske, forteller Sageie.

Hygea fikk nye lokaler i mars, men det tok noen måneder å få butikken i stand.

– Det var godt å få det rydda ut av huset og flytta alt ned her. Det vi sliter med nå, er at mange ikke vet at vi er i gang igjen med fysisk butikk, og ikke bare på telefon.

Større enn før

Ifølge Sageie var de gamle lokalene til Hygea på rundt 155 kvadrat, men nå har de nærmere 220 å boltre seg på.

– Det er mye danseplass her. Og det blir jo mer og mer varer etter hvert, sier hun.

De har allerede fått inn essensielle varer til kunder i blåreseptmarkedet. Det som det er en foreløpig mangel på, er sko og badetøy.

– Vi fikk jo sommerskoene rett før det brant, og det er jo sånn i den bransjen at du bestiller tre kvartal i forveien, og så produseres det etter bestilling. Men våre leverandører har vært veldig flinke. De har søkt med lys og lykt for å finne noe ekstra å sende til oss, så vi har fått inn noe. Vi har bare ikke så stort lager som vi vanligvis har.

Vært savnet

Nå har Hygea vært i Hammondgården i noen uker, men fortsatt får de telefoner fra kunder som lurer på hvor de er å finne.

– Det er helt klart at butikken har vært savna mens den var borte. Vi får stadig høre at kundene syns det er så deilig å se at vi er tilbake igjen, sier Sageie.

– Nå er det bare viktig å få ut at vi har en fysisk butikk igjen. Det er bare sko og badetøy vi har litt problemer med; alt annet er det stort sett greit å få tak i.