Gå til sidens hovedinnhold

Nå kan de legge bort ville ideer

Lekkasjene fra NTP (Nasjonal transportplan) har pågått i flere uker og det nyeste er 200 millioner til ny riksveg 36 mellom Skjelsvik og Geiteryggen. Forrige uke kom nyheten om byvekstavtale for Grenland med staten, til en verdi av 400 millioner.

PD mener

Dette betyr til sammen 600 millioner til investeringer i bedre infrastruktur og bedre bymiljø i vår region med drøyt 100.000 innbyggere. Det er utvilsomt gode nyheter.

For regjeringspartiene er det viktig og elementært å selge de gode sakene som skal sette byer, regioner og landet bedre i stand til å drive effektive bo- og arbeidsmarkeder. Da er videre investeringer i vei og bane avgjørende, og for i hvert fall deler av Grenland har det utvilsomt gått i riktig retning lenge, uavhengig av hva man måtte mene om politiske forskjeller.

Etter flere års planlegging starter arbeidet med ny E18 om kort tid, og den nye riksvegen som skal gjøre slutt på kaotiske trafikkforhold spesielt på Skien vest begynner å bli mer enn bare diffuse tanker fra et skrivebord. Når Statens vegvesen har lagt bort de ville ideene om å rasere store naturområder på Vestsida for å bygge motorvei, kan en konstruktiv dialog om den nye veien starte.

I bakgrunnen utspilles valgkampen, for alle forstår hvorfor politikere stadig står i veikanten og drysser millioner over by og land. For Høyre handler det om å kapre et mandat i Telemark, og dersom KrF bidrar med et mirakel, kan de kanskje klare det.

Kommentarer til denne saken