Nå kan du søke opp andre bileiere – gratis

Statens vegvesen

Statens vegvesen

Statens vegvesen legger fram to nye funksjoner, som lar deg søke opp kjøretøy og dets eiere uten at det koster ei krone.

DEL

Tjenesten har eksistert lenge, men har inntil nylig vært en SMS-tjeneste du har måttet betale for. Du har sikkert ergret deg over feilparkerte biler, en villmannskjøring du har opplevd i tussmørket eller noen som kjører i 40 i 60-sona, hvor du har hatt lyst til å brøle ut eller finne ut hvem vedkommende er, men konkludert med at du ikke gidder å ta deg bryet når du først må logge deg inn et sted og betale for det i tillegg.

Vel, dette har Statens vegvesen tilsynelatende gjort noe med, med sine to nye selvbetjeningsløsninger de kaller «finn kjøretøyets eier» og «sjekk andres kjøretøy».

«Nå kan du finne kjøretøyinformasjon for et gitt kjøretøy, og også se hvilke kjøretøy en privatperson eller bedrift eier, uten at det koster deg noe», opplyser Jeanette Rognstad Munkelien Nordan, rådgiver i vegvesenet, i et presseskriv.

«Irriterer du deg over en feilparkert bil kan du nå bare logge deg inn via Din side og raskt finne ut hvem du skal kontakte», fortsetter hun.

PD har testet tjenesten, og ja, den er upåklagelig nøyaktig. Men at det skal være så lett og tilsynelatende enkelt å finne informasjon på andre, er det greit?

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken