Gå til sidens hovedinnhold

Nå må de bestemme seg

Porsgrunn, Bamble og Kragerø kan være nærmere et legevaktsamarbeid. Senterpartiet sitter med nøkkel til prosessen og kan komme til å velte hele planen, eller ikke? Vi mener symbolpolitikk fra Senterpartiet, i en så viktig sak for så mange innbyggere i tre kommuner, vil være uheldig.

PD mener

Vi mener partiet i legevaktsaken må forholde seg til virkeligheten, ikke en bygderomantisk illusjon.

Rådmann Per Wold har sendt ny invitasjon til rådmennene i Bamble og Kragerø om felles legevakt på Heistad. Invitasjonen skal ha blitt sendt etter ønske fra ordførerne i Bamble og Kragerø. Det er her den nye utviklingen i legevaktsaken begynner å bli interessant.

Kragerø har Senterparti-ordfører. Bamble har Senterparti-varaordfører. Det er altså grunn til å tro at øverste ledelse i Kragerø ønsker å samarbeide med Porsgrunn om legevakt på Heistad, men det er ikke grunn til å tro at varaordføreren i Bamble har samme mål. Alt har hittil tydet på at varaordfører Torstein Dahl vil nekte å flytte enhver form for Bamble-legevakt til andre siden av brua. Dahl vil trolig strekke seg maksimalt til Rugtvedt.

En ny, moderne legevakt som oppfyller kriteriene som vil gjelde i åra framover er en krevende øvelse å få til, og vi tror det kun er et tidsspørsmål før både Bamble og Kragerø blir tvunget til å inngå kompromisser for å oppfylle krav til legevaktdrift. Tida for å bare si nei er over. De må ta en avgjørelse.

Kommentarer til denne saken