Sent tirsdag kveld gikk parksjefen i Porsgrunn kommune og hennes kolleger i gang med sommerpyntingen av byen.

Sommerblomster, i alle mulige fager, skal pryde sentrumsområdene de neste ukene og månedene, og forhåpentligvis være med og gi alle et lite løft i disse lysere tider.

– Vi skal enkelt og greit gjøre det fint og trivelig i byen, sier parksjef Anne Humborstad.

– Folk stopper på, og det er utrolig hyggelig. Det er kjempekoselig med alle de gode tilbakemeldingene. Samtidig tror jeg dette er med på at folk går mer rundt i byen og ser. At de bruker tid her i sentrum, legger hun til.

Blomstene kommunen setter ute nå er sesongbaserte. I tillegg har de noen palmer på lur, som får nytt liv i år etter å ha tilbrakt fjorsommeren på Osebro.

Hjemmelaget

Foruten sommervekstene har Humborstad og gjengen satt ut noen selvlagde blomstertårn og innredet bedene med egne vanningsanlegg.

– Tårna ser du er hjemmelagde, skakke og karakteristiske som de er, ler hun.

– Vi håper å bli ferdig med bedene her ved Meieritorvet i dag, før vi går over til Minneparken fra og med torsdag. All sommerplanting håper vi å komme i mål med i løpet av neste uke.

(Saken fortsetter under bildet)

Været har vist seg fra sin beste side den siste uka, noe som selvfølgelig spiller inn på humøret hos de kommunalt ansatte og forbipasserende.

– Vi er utrolig heldige med været, så nå er det deilig å drive ut. Også tror jeg det er moro for folk å lese om hva vi driver med i avisa. Jeg tror folk trenger noe positivt å lese om. Hvert fall setter jeg pris på det, sier Humborstad.

Buss etter buss

Litt sommeroppfriskning har bysentrum i Porsgrunn godt av, etter en forholdsvis kjølig, regntung og grå vår.

Flere innbyggere stoppet på i løpet av de få minuttene lokalavisa var til stede, bemerket seg arbeidet park-gjengen la ned og fortsatte spaserturen med et smil om munnen. Er det noe Humborstad har lagt merke til disse dagene, imidlertid, er det at busstilbudet i byen er upåklagelig.

– Ja, de går hele tida. Det går ikke mange minuttene før en ny kommer forbi her, avslutter parksjef i Porsgrunn kommune, Anne Humborstad.