– Det er positivitet å spore. Etter pandemien har vi helt klart merket en økt mengde med forespørsler fra potensielle leietakere, og de som er i senteret allerede er lystne på utvikling. Nå er det i alle fall tre gledelige nyheter på gang i senteret, og vi jobber med mange spennende kontakter som på sikt kan gi etableringer. Viljen til etablering er helt klart på vei tilbake. Det er tydelig mer puls i markedet, sier senterleder Bjørn Gunnar Standal Darre hos Alti Brotorvet.

Senteret har gått fra godt over 80 butikker for ikke så mange år siden til 65 butikker i dag. Senterlederen sier det er flere årsaker til dette.

– Fra jeg startet i jobben her på Brotorvet i 2014, har trenden helt klart vært at det er stadig flere av de eksisterende butikkene som ønsker seg større lokaler. Det blir derfor stadig flere større butikker, og samtidig stadig færre mindre. Det påvirker det totale antallet butikker, men ikke tallet for utleide kvadratmeter, forteller Standal Darre.

3–4 ledige

Han forteller at det totalt er rundt 90 leieforhold i senteret. Da er alt fra bank, eiendomsmeglere og tannleger til politi tatt med i regnestykket.

– Når vi ser på det vi har av ledige lokaler, så er det faktisk ikke veldig mange. Dersom vi sier 3–4 lokaler, så er det riktig, sier han.

Han forteller at både senterkjeden sentralt og lokalt jobber kontinuerlig for å fylle opp de tomme lokalene, og han er optimistisk med tanke på at ting kan skje på det området framover.

– Vi har som sagt ikke unormalt mye tomme lokaler, men vi vil naturligvis ikke ha noen. Det er som nevnt spennende kontakt med flere aktører, men ting tar litt tid, sier han.

Flytter

I andre etasje er det stor aktivitet i lokalene der The Loox holdt til fram til for ikke lenge siden. Håndverkerne er i full sving med oppussing. Det er en av leietakerne i etasjen under som er på flyttefot.

– Bjørklund ønsker seg større lokaler, og de flytter opp en etasje. Det blir veldig trivelig å få dem inn i nye lokaler, forteller Standal Darre.

Gullsmed- og urmakerkjeden har lenge vært fast inventar på Brotorvet, og med utvidelsen ser det ut til at de blir med lenge. Vi er veldig opptatt av å ha en riktig miks av butikker på senteret, og Bjørklund er helt klart med på å sikre det, sier senterlederen.

Flere nyheter

I tillegg til Bjørklunds flytteplaner er det duket fra nyheter fra Skyland på senteret.

– Skyland står på trappene til å etablere et eget bursdagsrom i tilknytning til trampoline- og aktivitetsparken. I tillegg etablerer de en egen butikkdel, som de kaller Skyshop. Der vil de selge både sparkesykler og trampoliner, blant annet. Det er det ikke mange andre som gjør i distriktet. Vi synes det er utrolig spennende, sier Standal Darre.

Han forteller også at Grenland Bakeri og Konditori vil utvide sine lokaler.

– De har også spennende ting på gang, slår han fast.