– Tiltakene er blant annet å stengt badstua. Dette er en overordna beslutning for å være litt i forkant, sier senterleder for Sats Porsgrunn, Jørn Gulliksen.

Sats ønsker å sikre tilbudet for medlemmene, og vil derfor forhindre å havne i en økonomisk knipe. Gulliksen opplever at medlemmene har forståelse.

– Et fåtall er hos oss kun for å bruke badstua av helsemessige årsaker, så for dem er det jo kjipt, men ellers har de fleste forståelse for det, sier han.

I tillegg til å stenge badstua midlertidig, er de påpasselige med å vedlikeholde ventilasjonsanlegget.

– Vi passer også på at vi ikke har svinn på aircondition-anlegget. Vi ser over at det er rent og pent, sier Gulliksen.

Egen strømavtale

Hos Sprek Fritid på Down Town velger de fortsatt å invitere folk til å bruke badstua og de andre tilbudene.

– Hos oss kan du dusje så lenge du vil, ta badstue og få gratis kaffe. Vi er ikke påvirket av de høye strømutgiftene, sier Ødegaarden til Varden.

Treningssenteret på Down Town skiller seg ut blant de andre treningssentrene når det kommer til valg av strømavtale.

– Vi har en avtale med Citycon som gjør at vi har fastpris på strøm, forklarer Ødegaarden.

Flere medlemmer

Til tross for tiltakene, opplever Sats likevel økt besøk på sentrene sine.

– Vi har økt besøk på alle sentrene våre. Vi ser at folk ønsker å bruke oss mer, og det har nok noe med at trening er viktig for folk når det er litt vanskelige tider, forklarer Gulliksen.

Gulliksen mener at trening er det siste folk ønsker å spare penger på.

– Man sparer nok heller penger på andre ting enn på trening. Jeg vil tro folk heller dropper å kjøpe klær eller dra på en ferie, enn å spare på trening, forklarer han.

Sosial arena

Både trening og det å omgås andre er viktig for den psykiske helsa. Gulliksen opplever at flere blir igjen etter trening.

– Det er en sosial arena hvor man treffer andre. Mange trener sammen og sitter igjen etter trening for å ta en kaffekopp, avslutter han.