Nå vil hun ha ny protest mot atomvåpen

URIX: Camara vil ha kraftfullt signal mot atomvåpen.

URIX: Camara vil ha kraftfullt signal mot atomvåpen.

Det lokale SV vil ha vedtatt en resolusjon mot atomvåpen.

DEL

Partiets gruppeleder Linn Camara kommer med ny interpellasjon, med støtte fra MDG, Venstre og Rødt.

– Porsgrunn kommune er dypt bekymret for den alvorlige trusselen som atomvåpen utgjør mot lokalsamfunn verden over. Vi mener at innbyggerne våre har rett til å leve i en verden fri for atomvåpen. Enhver bruk av atomvåpen, enten bevisst eller på grunn av feil eller uhell, vil ha katastrofale, omfattende og langvarige konsekvenser for mennesker, samfunn og miljø. Derfor støtter vi FN-traktaten som forbyr atomvåpen, og oppfordrer den norske regjeringen til å bli en del av avtalen. Bystyret ber ordføreren signere ICANs Cities appeal, skriver Camara i interpellasjonen som skal behandles torsdag.

Da hun i mai kom med interpellasjon om å støtte mottak av flyktninger fra Moria-leiren, fikk hun nei fra ordfører. Avvisningen fikk en blandet mottakelse i ordførerens eget parti Ap og tidligere ordfører Øystein Beyer gikk imot sine egne.

– Jeg har lyst til å være asylaktivist, sa Beyer.

Ordføreren har i forkant av bystyret denne uka ikke signalisert hvordan han vil stille seg til en ny utenrikspolitisk utfordring som kan få partiet hans til å rakne innenfra.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken