Da skiensordfører Hedda Foss Five skulle holde en appell hun var invitert til å holde, ble hun møtt med en øredøvende pipekonsert og mishagsytringer fra deler av de frammøtte.

Etter 10 år som ordfører, må Hedda Foss Five selvsagt stå til rette for mye, men hun og Skien Ap har da overhodet ikke noe ansvar for at strømregningene våre er blitt tredoblet. At til og med Frp-politikere tok del i hylekoret, er rett og slett frekkhets nådegave. Vi råder de misfornøyde til å lese TA-redaktør Ove Mellingens kommentar i lørdagsavisa. Der oppsummerer han greit om ansvarsfordelingen i det som har blitt vinterens store økonomiske mareritt for mange.

Vi har sett tendensen lenge. Ordbruken i de såkalte kommentarfeltene i sosiale medier har blitt tøffere og tøffere. To år med pandemi har gjort mange misfornøyde, og skyteskiva er ofte politikere i framskutte posisjoner.

Selvsagt er det bra med offentlig debatt, men når debattformen går fra saklig argumentasjon til trakasserende beskyldninger, ærekrenkelser og personangrep, virker ytringene mot sin hensikt.

«Bøllene» får legge premissene for debattene, og «vanlige» folk gidder ikke å delta.

Sist torsdag tok denne gjengen til gatene i Skien, og det som kunne blitt en verdig markering, ble alt annet enn nettopp det.

Det offentlige ordskiftet er kanskje det viktigste elementet i et levende demokrati. Nå er vi i ferd med å havne i den verbale grøfta, og det er på tide å komme oss opp på veien igjen.