Rødt dro på sementsafari

Industribesøk: Fra venstre: David Verdú, Tobias Drevland Lund og Pål Berby.

Industribesøk: Fra venstre: David Verdú, Tobias Drevland Lund og Pål Berby.

Artikkelen er over 2 år gammel

Rødt mener Norcem fortjener statlig finansiering til å bygge anlegg for CO2-fangst i fullskala.

DEL

Til tross for at partiet er hundre prosent mot en etablering av deponi i Brevik, underskreker de at de er hundre prosent for industri og innovasjon. Denne uken reiste en rød delegasjon bestående til sementfabrikken Her fikk de flere timer sammen med avtroppende Norcem-direktør David Verdú.

– Norcem er en viktig bedrift for Grenland, med hele 170 ansatte, deriblant 20 lærlinger, sier Ole Roger Dyrkorn i Rødt Telemark.

Pål Berby og Tobias Drevland Lund fra Rødt Porsgrunn og fylkespartiet deltok også. Verdú ga politkerne et bedre innblikk i arbeidet som gjøres med CO2-fangst. Dyrkorn mener kommende og værende stortingspolitikere må få øyne opp for arbeidet som gjøres vedrørende CO2-fangst ved fabrikken.

– Norcem har som kjent et eget CO2-fangstprosjekt. De kan sikre 40 prosent reduksjon i klimagassutslippene sine ved hjelp aminteknologi hvor de kan bruke energi fra spillvarmen i røykgassen fra anlegget. De har ikke behov for import av flyveaske fra forbrenningsanlegg i Norden eller Europa for å realisere dette.

– Men de er avhengig av statlige tilskudd for å bygge dette anlegget. Slikt krever politisk trykk. Rødt vil nå utfordre de andre partier til å støtte dette prosjektet for fullt, sier Dyrkorn til PD.

Artikkeltags