Gå til sidens hovedinnhold

Naturlig å granske ferjeseilas

Kommuneledelsen åpner for ekstern undersøkelse av hva som har skjedd i den stadig mer elleville ferjesaken. Når man har bestilt en ny ferje til 80 millioner uten å vite hvor kaia skal ligge, er det naturlig å starte undersøkelser.

PD mener

Kommuneledelsen åpner for ekstern undersøkelse av hva som har skjedd i den stadig mer elleville ferjesaken. Når man har bestilt en ny ferje til 80 millioner uten å vite hvor kaia skal ligge, er det naturlig å starte undersøkelser. Kontrollutvalget er på saken, men behandlingen der er heller ikke denne gang på linje med høring i Kongressen. Kontrollutvalget er mer opptatt av hva de ikke kan gjøre, enn hva de kan gjøre.

Rådmannen og spesialrådgiveren som jobber med en gjennomgang av ferjesaken til formannskapet anbefaler henholdsvis «forvaltningsrevisjon», og «det er lurt at noen andre ser oss i korta». Dette støtter vi. Ferjesaken er en seilas av en skandale som bør granskes. Slik kan bortforklaringer og ansvarsfraskrivelse bli vanskeligere, for noen har ansvaret. Kommuneledelsen ønsker å se på hva de kan lære av saken. Det er et godt utgangspunkt.

Aktørene er kommunen, ferjeselskapet, fylkeskommunen og velforeninger. På Sandøya er det ulike oppfatninger av kaiforhold. Vi vil oppfordre sandøyafolk til å ha to tanker i hodet samtidig. I den hete diskusjonen bør de huske på at de faktisk får ny og bedre ferje. Det må tross alt være positivt.

Porsgrunn kommune har i flere år hatt fornuftig fokus på hvordan selskaper med kommunalt eierskap kan profesjonaliseres. Ferjesaken tyder på at de fortsatt har en vei å gå. Kanskje bør de starte med å bytte ut politikere med fagfolk i ledelsen av selskapet.

Kommentarer til denne saken