Som PD omtalte torsdag, har 67 kvinner og 22 menn søkt på stilling som jobbveileder i NAV.

Blant søkerne finner vi én lektor, flere lærere, miljøterapeuter og adjunkter, samt flere sykepleiere og vernepleiere. De fleste fra Porsgrunn/Bamble og nærliggende kommuner. Men også Narvik og Værøy er representert på søkerlista.

NAV-sjef Grunde Grimsrud forteller at de på det meste har hatt 200 søkere på én stilling, og at de i sommer eksempelvis hadde 40 søkere på én stilling.

– Historisk sett er 89 søkere helt greit og ikke unormalt. Men med tanke på at det var veldig rolig i sommer, så er det kanskje litt flere søkere enn forventa.

– Flere lærere står på søkerlista, tror du den pågående streiken er årsaken?

– Umulig å svare på, men det er klart at streik, høyere lånerenter, dyrere strøm og matpriser og generelt høyere kostnadsnivå har en påvirkning. Blant søkerne er det også sykepleiere, vernepleiere og andre som eksempelvis har jobbet turnus i mange år, og som nå ønsker 08-16-jobb, sier Grimsrud.

Kjempeinteresse for NAV-stilling – her er søkerlista

Han er fornøyd med søkerbunken.

– Mange av søkerne har god kompetanse. Vi begynner med intervjuene nå til uka, og regner med å ha tatt en beslutning rundt 15. oktober, sånn at den nye jobbveilederen er på plass litt utpå nyåret, sier Grimsrud.