Gå til sidens hovedinnhold

Nedstengingen fungerer etter intensjonen

Nærmest over natta, for snart to uker siden, endret koronasituasjonen seg dramatisk her i Grenland. På torsdag kveld var det helt utelukket å stenge ned. 12 timer senere var situasjonen snudd på hodet.

PD mener

Grenland-kommunenes informasjon til innbyggerne var relativt begrenset. Selv formannskapspolitikerne i Porsgrunn, Bamble og Skien hadde begrenset kunnskap og etterlyste mer informasjon.

I ettertid har det kommet fram at blant annet utbruddet etter ungdomsfesten i Bamble, veide tungt. I tillegg var det frykt for at ukontrollert smitte skulle ta veien over den gamle fylkesgrensa.

Mange har vært kritiske til nedstengingen, som har fått dramatiske konsekvenser for svært mange arbeidsgivere og ansatte.

Uansett ser det heldigvis ut til at nestengingen har fungert etter intensjonen. Søndag morgen kunne PD melde om null nye smittetilfeller i både Porsgrunn, Bamble og Skien, og også i tidligere Vestfold stuper smitten.

Selv om Erna og Bent i lang tid har sagt at vi er på oppløpssiden, tyder alt på at vi er det nå. Antall fordelte vaksinedoser øker kraftig fra og med neste uke, og i løpet av mai måned vil de aller fleste over 55 år være vaksinert. Da kan samfunnet gradvis åpne igjen, og vi kan ta tilbake det gamle livet.

Så kjære lesere. Hold ut, og ha en riktig god påske. Husk: Dropp hytteturen hvis vaksinekontoret ringer.


Kommentarer til denne saken