Kari Andersen fra Tønsberg frykter nyttårsfeiringen i Alicante i Spania ryker.

– Norwegian-flyet får ikke landet. Det lå over her i luften, men kom ikke ned, selv om mange andre fly gjorde det. Så dro flyet til Gardermoen, og slapp av passasjerer der. Men tilbake hit kommer det ikke. Vi har fått høre at det kanskje er 60 plasser på et fly i morgen, men hva hjelper vel det. Det er jo mange flere som venter her, sier Andersen.

Andersen hadde planlagt nyttårsfeiring i Spania, og står nå på Torp med hund og kofferten full av pinnekjøtt.

– Hva gjør dere nå?

– Nei, hva skal vi gjøre. Vi aner ikke, sier Andersen.

– Nå må vi hente bagasjen vår. Jeg har snakket med folk her på Torp, og de kan ikke gjøre noe. Vi aner ikke hva som skjer. Vi er 200 stykker her som står og venter, sier Andersen litt etter klokken 15.

Flere av passasjerene satte seg fredag ettermiddag på toget til Gardermoen i håp om å kunne få ta et fly fra Gardermoen i morgen.

LES OGSÅ: Fly hadde problemer med å lande på Torp

Dårlig værforhold

Norwegians pressekontakt, Fatima Elkadi, forteller at kanselleringen skyldes krevende værforhold.

– Det har vært dårlig værforhold på Torp og flyet er dermed kansellert.

På Torps nettsider står det at flyet som skulle gått til Alicante klokken 11.25 er kansellert. Under ankomster står det at det samme flyet er omdirigert til Alicante. På nettsiden flightradar24 ser flyet ut til å være på vei til Alicante nå. Det ser også ut til å ha forsøkt å lande på Torp på vei fra Gardermoen, men dette er ikke bekreftet.

Pressekontakten til Norwegian kunne ikke bekrefte om flyet har prøvd å lande igjen.

– Det kan hende flyet har fløyet til Alicante uten passasjerer. Flyet kan ha blitt omrokert på grunn av denne hendelsen, sier Elkadi.

LES OGSÅ: Slåss med politiet på Torp- fikk 21 dagers fengsel

– Nå må jeg være alene på nyttårsaften

En annen passasjer som heller ikke kom seg på nyttårsferien var Funda. Hun skulle reise tilAlicante for å feire nyttårsaften med venninnen sin. Slik ble det ikke.

– Grunnen til at vi er forbandet, er fordi Norwegian ikke tar ansvar. Først fikk vi beskjed om at flyet var omdirigert til Gardermoen fordi det var tåke på Torp. På Gardermoen skulle de tømme flyet og fylle drivstoff før de skulle tilbake til Torp. Vi fikk beskjed om at flyet var på vei til Sandefjord og at vi skulle begynne å boarde om ikke så lenge. Så får vi beskjed om at flyet er kansellert, men vi så flere fly lande på Torp, forteller Funda.

Funda er oppgitt over hvordan Norwegian håndterte situasjonen.

– Vi hadde reist helt fra Moss for å ta dette flyet. Vi fikk ingen hjelp fra Norwegian, ikke hotell, ikke kompensasjon, ingen ting. De har ikke kommet med noen løsning.

Funda forteller at venninnen hun skulle reise sammen med fikk booket om billetten sin.

– Det fikk ikke jeg, fordi jeg har med meg en hund. Jeg snakket med flere som sa det var helt umulig å få plass til den. Så nå må jeg være alene på nyttårsaften, fordi jeg ikke får med meg hunden min og ikke har noen til å passe den.

LES OGSÅ: Nesten 200 passasjerer tåkefaste på Torp