Gå til sidens hovedinnhold

Ny E18 kan omsider starte

Nye Veier og entreprenøren som skal bygge firefelts E18 gjennom Porsgrunn holdt sin aller første pressekonferanse onsdag, og fortalte at de starter bygging av de nye bruene i Langangen og Blekebakken rett over sommeren.

PD mener

Tross at deler av den nye motorvegen og konsekvensene fortsatt er uavklart, er det positivt at prosjektet starter.

Bak oss har vi år etter år med ulykker og køer på E18, i høysesongene helt uakseptable trafikkforhold som står langt tilbake for veiutbygging både sør og nord for Porsgrunn. Når deler av De Grønne-bevegelsen argumenterer imot veiutbygging fordi det ikke vil løse klimakrisen, er det til å forstå, men løsningen kan uansett ikke være å la trafikken stange i endeløs kø i nye år framover. Ikke minst næringstrafikken blir skadelidende. Strekningen gjennom Porsgrunn må bygges ut, som i Vestfold, og sørover.

Bak oss har vi også utredninger, analyser og reguleringsplaner, i perioder like endeløse som køene, som da store deler av Porsgrunn sto mot store deler av Skien i hva slags kryss som skal bygges på Ås. Mye tyder på at fornuften seiret, men det er fortsatt bekymring for hva som skjer i og ved Skjelsvikdalen, der avgjørelser kan få ødeleggende konsekvenser for en stor befolkning og næringsliv.

Og det er fortsatt uforståelig at Nye Veier setter sitt eget omdømme på spill ved å opptre som et sta esel på Kokkersvold. Vi må anta at både veiselskapet og entreprenøren vil opptre fornuftig framover.

Kommentarer til denne saken