Gå til sidens hovedinnhold

Ny milliard lansert i Porsgrunn

Investorer vil bruke én milliard på ny fabrikk på Herøya, fortalte de pressen tirsdag, og det er en gladsak. Vi håper de lykkes, at det fører til mange nye, varige arbeidsplasser, og gjerne økt tilflytting til distriktet, for befolkningsveksten må opp.

PD mener

I noen tilfeller, som REC, SiC og ny magnesiumsfabrikk ble eventyrene dessverre korte, eller de startet ikke i det hele tatt. RHI går tidvis godt, men har vært ustabile.

Investorene i den nye fabrikken sier de er veldig glade for å kunne presentere det spennende prosjektet, og at de har fått med seg et flott lag som gjør det mulig å realisere det første anlegget i sitt slag i Europa. Ideen er å konvertere strøm, vann og CO2-fangst til bærekraftig flydrivstoff, og et pilotanlegg skal bygges i 2021. Dette pilotanlegget koster ifølge eierne én milliard kroner.

Mange vet at Porsgrunn er i verdensklasse på prosessindustri, og eierne som tok over Herøya Industripark etter Hydro må klare å trekke det viktigste lokomotivet i regionens næringsliv videre. Det må de helst gjøre med teknologi og produkter som peker framover og er konkurransedyktig mest mulig uavhengig av berg-og-dal-bane i markedet. Da blir det færre ansatte som med jevne mellomrom må oppsøke NAV og melde seg permittert, eller mister jobbene sine.

Så langt har vi ingen grunn til å tro at det nye milliardprosjektet på Herøya ikke kan bli suksess, og stiller oss gjerne bak både blomsteroverrekkelse og gode ønsker.

Kommentarer til denne saken