– Arbeidsledigheten hos oss fortsetter å være høyest i landet, og den stiger. Det er utfordrende for noen bransjer nå, og antall permitterte øker også.

Det sier ny direktør i NAV Vestfold og Telemark, Anders Anundsen i en pressemelding fredag formiddag.

Anundsen er tidligere stortingsrepresentant (Frp) i tre perioder for Vestfold, og en av partiets fem justisministre i Erna-regjeringen.

800 flere

– I januar hadde Vestfold og Telemark høyest andel helt arbeidsledige i landet. Mens 2,5 prosent av arbeidsstyrken i fylket var uten jobb, var gjennomsnittet i landet 1,9 prosent. 5300 personer var registrert som helt arbeidsledige i januar. Det var 800 flere enn i desember i fjor, opplyser NAV.

Den største økningen er blant unge. Blant kommunene skiller Siljan og Nissedal seg ut med økning. I Siljan er en dagligvareforretning nylig lagt ned.

I Porsgrunn ved utgangen av januar var 467 personer ledige, en nedgang på 15 fra samme tid i fjor. I Bamble var 181 ledige, nedgang på 1. Skien har 753 ledige, en nedgang på 21.

Helse og omsorg

839 av arbeidssøkerne er permitterte. Dette er en økning fra 553 permitterte i desember 2022, flest innen bygg, anlegg og industri, og noe i reiseliv og transport.

Selv om ledigheten stiger, skriver NAV at det er mange jobbmuligheter. I januar var det 4678 ledige stillinger i Vestfold og Telemark, flest i helse, pleie og omsorg.