Gå til sidens hovedinnhold

Nye millioner til stor bydel

Artikkelen er over 1 år gammel

Flere investerer i bydelen Stridsklev, og fornyelse er viktig for denne nest største bydelen i Porsgrunn. Sist ut er eier av Stridsklevsenteret, Søndre Viken, som her i avisa tirsdag fortalte at de vil investere nærmere fire millioner kroner i nye fasader. De sier at eiendommen begynner å dra på åra, og trenger modernisering.

PD mener

De ønsker også å utvide parkeringsplassen, men er mer åpen asfaltparkering virkelig den smarteste satsingen de kan finne på? Kanskje selskapet bør revurdere asfalten og heller tenke at sentereiendommen bør tilrettelegges for gode opplevelser, også utendørs.

Generasjonsskiftet har kommet godt i gang i 1960- og 70-talls bydelen som i lengre tid har vært fokusert mest på grunn av skolenedleggelse. Mange godt voksne har flyttet til leiligheter i byen, og flere unge etablerer seg. At ungdomsskolen legges ned kan skape et bilde av en bydel på vei nedover, men det er ikke riktig.

På Bryns-eiendommen er det nylig investert 45 millioner, og det er ikke slik at hele skolen forsvinner. Barnetrinnet skal etter planen utvides og få et løft. Stridsklev har en god idrettsorganisasjon som er viktig å følge med på fungerer når ungdom flytter på seg til Tveten. De har egen kirke, med sitt spekter av sosialt liv. Svømmehallen er fullt operativ, og turløypene i bydelen er gull verdt og mye brukt.

Stridsklev har fått noen nye yngre stemmer som taler bydelens sak. Det er bra, og de trenger flere.


Kommentarer til denne saken