(Tidens Krav)

– Min hovedkonklusjon for uka er at det vil være ustabilt de aller fleste steder. Det vil både være perioder med regnbyger som kan inneholde torden, og perioder med sol, sier vakthavende meteorolog Marit Helene Jensen ved Meteorologisk institutt til NTB.

I utgangspunktet ser onsdag og fredag ut til å bli spesielt fuktige mange steder, men varslene kan endre seg mye fra dag til dag. Ta derfor værvarslene som legges ut på blant annet Yr.no med en klype salt, er meteorologens råd.

– Selv om det i dag ser ut som torsdag blir fin mange steder, er det ikke sikkert at det ser sånn ut i morgen. Det er vanskelig å varsle sommersystemene. Det store bildet er imidlertid at det blir ustabilt og litt kjøligere. Det gjelder for hele landet, sier Jensen.

Verst i vest

Spesielt fra Kristiansand i sør og oppover langs hele vestlandskysten ser det ut til å bli en trist værtype de neste dagene. Det ligger det an til å komme regnbyger hver eneste dag hele uka og gjennom hele kommende helg.

– På Vestlandet blir det ikke like ustabilt som i resten av landet, men stort sett regn og regnbyger, og ikke så mye sol, sier meteorologen.

I Trøndelag blir det mer opphold, men langtidsvarselet til Meteorologisk institutt kan tyde på regnbyger både lørdag og søndag. Tromsø på sin side ser ut til å få en del opphold, men ikke altfor mye sol de neste dagene. Også her ligger det an til litt kjøligere vær med regn og fare for lokalt tordenvær.

Gir ikke opp håpet

Osloområdet får kanskje det beste været denne uka, med mulighet for litt regn på fredag enn så lenge. Ellers varsler meteorologene fine temperaturer på godt over 20 grader, en del opphold og perioder med sol.

Den første uka i august er det ikke enkelt å si noe fornuftig om nå, men at det blir så mye annerledes enn den ustabile værtypen vi vil få denne uka, har ikke Marit Helene Jensen tro på.

– Starten av august ser ut til å bli nokså lik slutten av juli. Samtidig vet vi at august kan være en fin sommermåned, så vi får ikke gi opp, sier Jensen optimistisk. (©NTB)