Gå til sidens hovedinnhold

Nyheten kom som liten bombe

At boligprisvekst i Porsgrunn blir nyhet på Dagsrevyen er ikke hverdagskost, men nå har det skjedd. Porsgrunn og Skien har den største økningen i landet, viser nye boligpristall, og meglere tror vi ser en utvikling som vil fortsette.

PD mener

Det har vært drypp, drypp, drypp av gode nyheter i flere år. Bedre veier, bedre jernbane, flere store selskaper er interessert, Google har kjøpt seg opp i Skien, statlige arbeidsplasser legges til Porsgrunn, knutepunktutviklingen går framover, Oslo-investorer kommer fordi de ser at utleiemarkedet her er ganske bra, boligbygging øker, og som en i bransjen sier: «Vi har en del folk som tør å gjøre noe, at vi har fått Powerhouse i Porsgrunn er helt sinnssykt, og bankene er med».

En boligprisøkning på drøyt sju prosent i de to tvillingbyene kom som en liten bombe, men er for så vidt i tråd med hva markedet har sett i lengre tid, i sammenheng med positiv porsjonsvis utvikling. Men det er langt igjen, for boligmarkedet har vært blant de laveste i landet.

Nå er Porsgrunn og Skien litt høyere enn det laveste i landet, men det går riktig vei, vi tar innpå Vestfold, og flere får øynene opp for at det er lønnsomt å satse her. Det kan bety flere attraktive arbeidsplasser og befolkningsvekst noe høyere enn minus eller minimum.

Vi mener det er langsiktig og tålmodig samfunnsbygging som gir resultater, for ingenting kommer av seg selv. Nå må vi også få fullført jernbanen.


Kommentarer til denne saken