Odd imponerer, ellers grått

JUBEL: Odd jubler, ellers grått i Telemark.

JUBEL: Odd jubler, ellers grått i Telemark.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Odd er den klubben i eliteserien med flest lokale spillere, og skiensklubben kjemper fortsatt om medaljer i eliteserien og et nytt NM-gull. Men bak Odd er det sørgelig grått og dårlig i Telemarks-fotballen. Hvorfor det?

DEL

PD mener For et par uker siden hadde TA en sak med Odds naboklubb Grane som er forbanna på storebror fordi de rapper hele lag fra klubben som holder til på Bakken på andre siden av Hesselbergsgate. De anklager Odd for å være arrogante og stikke kjepper i jula for deres breddesatsing.

Grane-ledelsen reiser en viktig problemstilling; Trenger toppklubben Odd også å være en breddeklubb?

Vi tror alle ville vært tjent med at Odd konsentrerte seg om å være en toppklubb og overlater breddesatsingen til de andre klubbene i Grenland. De aller beste skal selvsagt spille for Odd, men ikke før de er 16-17 år gamle. Når de beste og nestbeste forsvinner fra breddeklubbene i 13-14-årsalderen, rakner ofte resten av laget.

Vi har tidligere tatt til orde for at Telemarks-fotballen må tørre å ta denne debatten. Når bare 2-3 av 100 juniorspillere i Odd blir A-lagsspillere og mange av de andre legger opp før de har fylt 20 år, har vi et problem.

Kanskje er det derfor at resten av Fotball-Telemark sliter mens Odd kjemper om seriegullet.

Det er i hvert fall trist å registrere at den sportslige kvaliteten bak Odd i Telemark stuper. Noe må gjøres!


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken