Sliter med å finne ny leder

Bård Kristiansen, også kjent som Joker-Bård, ser tilbake på årene som leder av Brevik handelsstand med glede. – Det har vært morsom å følge utviklingen, sier han.

Bård Kristiansen, også kjent som Joker-Bård, ser tilbake på årene som leder av Brevik handelsstand med glede. – Det har vært morsom å følge utviklingen, sier han. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Bård Kristiansen tar ikke gjenvalg som ny leder for Brevik handelsstand, og ingen har til nå meldt seg for å overta stafettpinnen.

DEL

Følg PD på Facebook

Da Brevik Handel og Industriforening hadde årsmøte på Tai Chi 4. mars, informerte Kristiansen om at han ikke ønsket å fortsette i rollen som leder, et verv han har hatt siden 2006.

– Det er forskjellige grunner til at jeg ikke ønsker å fortsette. For det første har jeg sittet som leder så lenge, at jeg synes byen har fortjent å få noen andre. Uansett hvor flink man er, blir det farget av deg som person. De veiene jeg har gått, er slik jeg mener det skal gjøres. Så er det kanskje andre som mener andre ting, og nå er det åpnet for det, sier Kristiansen.

Den andre grunnen til at han ikke ønsker å fortsette, er at datteren har overtatt Joker-butikken og Kristiansen driver sin hovedgeskjeft fra Bamble.

– Av den grunn er jeg ikke i byen, og skal jeg til Brevik må jeg ta meg fri fra jobben. I tillegg må jeg innrømme at jeg er litt lei, sier Kristiansen og ler.

Det ble ikke fremmet forslag om ny leder på årsmøtet, og det var heller ikke noen som meldte sin interesse.

– Vi leter nå etter en ny leder, og inntil denne er på plass, er det Øyvind Sanderød som er kontaktperson for handelsstanden. Er det noen som lurer på noe, kan han kontaktes, sier Kristiansen.

I og med at det ikke ble valgt en ny leder på årsmøtet, ble valg av øvrig styre også utsatt.

– Det blir innkalt til et nytt møte ut på våren, sier Kristiansen.

– Bård har betydd nesten alt

Sportsbutikkeier, Øyvind Sanderød, synes det er trist at Bård Kristiansen ikke ønsker å fortsette som leder for handelsstanden, men har forståelse for valget.

– Folk har vært kjempefornøyd med Bård, men det er klart at det har falt mye på han og vi har nok ikke vært flinke nok til å hjelpe til. Han har vært en mann som har påtatt seg mye jobb. Vi er lei oss for at han ikke fortsetter, men forstår det godt, sier Sanderød.

Han mener Bård Kristiansen har betydd mye for utviklingen av Brevik handelsstand.

– Han har betydd veldig mye. Nesten alt, for å si det sånn. Han har vært utrolig flink til å dra ting i gang, og vi bøyer oss i støvet for det han har gjort, sier Sanderød.

Nå starter jakten på en ny, motivert handelsstand-leder.

– Vi skal ha et møte rett over påske, der vi vil måle interessen. Vi prøver å bli flere, og at de som står på utsida får muligheten til å se hva som skal gjøres, og ikke gjøres, sier Sanderød.

Uten at han vil nevne navn, har han vært i dialog med mulige etterfølgere, og ser ikke svart på situasjonen.

– Vi får ta ett steg av gangen, og det er en del nye ting som kan være på gang, sier Sanderød.

Artikkeltags