Gå til sidens hovedinnhold

– Område på Vestsida blir historieløst

Artikkelen er over 2 år gammel

– 1800-talls bygget må ikke rives, og klage må gis oppsettende virkning.

Det mener Fortidsminneforeningen, avdeling Telemark, som klager på vedtak i utvalg for miljø og byutvikling. Der fikk eier av bygget Drangedalsvegen 13 forrige uke tillatelse til å rive bygget.

– Det er trist at politiske vedtak gjøres mot administrasjonens innstilling og uttale fra antikvariske myndigheter. Det er trist at kulturminnene i Porsgrunn kommune ikke blir ivaretatt og at forståelsen for bevaring ikke er tilstrekkelig til stede i det politiske miljø, selv om kulturminneplan og faginstanser ber om bevaring.

Det skriver Fortidsminneforeningen i klagen, undertegnet av Else M. Skau og Lars Petter Ose. De mener at Drangedalsvegen 13-saken vil kunne skape presedens for andre bevaringsaker i framtida.

Fortidsminneforeningen anfører at det over flere år har vært eiers store mål å få revet det verneverdige bygget fra første del av 1800-tallet.

– Plan og bygningsloven pålegger eiere å vedlikeholde sine bygninger, men eier har over mange år utelatt vedlikehold i håp om å få rive bygget. Det brukes dårlig teknisk tilstand som begrunnelse, noe som eier selv har hatt ansvaret for.

Foreningen skriver at dersom bygget rives, blir området stående historieløst.

Kommentarer til denne saken