PDs meget rutinerte journalist Vivi Sævik tok opp dette temaet i en debatt på NRK Telemark i går. Hun har i flere år hatt ansvaret for PDs dekning av deponi-saken i Brevik, og har forsøkt å finne kilder og vinklinger som kan belyse saken fra flere sider.

Da hun i fjor dro til Oslo og intervjuet NOAH-eier Bjørn Rune Gjelsten, ble hun (og PD) beskyldt for å være «løpejente» for Gjelsten og NOAH. I debatten på NRK fortalte Sævik at hun ble kalt for Judas etter at PD publiserte saken.

Hun har utvilsomt et poeng. Mange av dem som hevder at de ønsker en balansert og kritisk presse, ønsker når alt kommer til alt en presse som driver en slags kampanjejournalistikk for deres eget syn i en sak.

Så fort pressen har andre vinklinger, blir vi beskyldt for å være løpegutter/jenter og skandalefokusert.

Vi så det samme i saken om Kunsthall Grenland i forrige uke. Gjengen som i mange år har etterlyst en offentlig kulturdebatt, hevdet at PD var skandaleorientert, useriøse og nærmest drev med mobbing når vi slapp til Sand-brødrene og Jonny Andvik.

Nettopp derfor bør Vivi Sæviks utspill på NRK i går morges være en tankevekker. Vi må rett og slett bli flinkere til å være uenige.