Det er brytegruppa i Urædd som står bak kalenderen, og de fikk for første gang med seg den gamle PD-fotografen Danny Twang. Bryteleder Roy B. Andersen mener at årets kalender er den aller fineste de har laget noen gang.

– Vi har som vanlig hatt med oss Kjell Ivar Brynsrud når vi har laget kalenderen for 2021. Det var hans idé å ha fokus på de nyere byggene i byen vår. Det har skjedd utrolig mye bra her de siste årene, og for første gang har vi en kalender som viser det som har skjedd. Jeg kan ikke huske at vi har hatt en finere kalender i de årene vi har laget Porsgrunnskalenderen, sier Andersen.

Det er sjuende gangen Urædd brytegruppe lager Porsgrunnskalenderen. Den første gangen var da brytegruppa fikk gamle bilder etter at Anders Vangen døde.

– Den gangen sto folk i kø og venta på at kalenderen skulle bli ferdig. Det var en utrolig interesse den gangen. Jeg håper på noe av det samme denne gangen, sier Andersen.

– Noen lange ettermiddager

Twang forteller at han brukte en del lange ettermiddagstimer på å få tatt nok bilder til å kunne velge ut de 12 bildene som nå er med i kalenderen.

– Det var helt klart et «must» for Brynsrud at den nye kirka måtte være med. Og det er den naturligvis. Jobben har vært å få satt de nye byggene sammen med den omkringliggende bebyggelsen slik at de framstår slik de faktisk er plassert i Porsgrunn, sier Twang.

Kalenderen har fått det klingende navnet «Den nye byen». Denne gangen er det ikke satt av plass til et skutebilde, slik det har vært vanlig de seks tidligere kalenderårene.

– Den nye byen er rett og slett en dokumentasjon på det som har skjedd de siste årene. Jeg har aldri sett det gjort på denne måten tidligere, og det kan være den første gangen vi viser fram byen på denne måten, sier Andersen.

400 eksemplarer

Urædd brytegruppe selger kalenderne. For det første har de fått med seg sponsorer på hver av de 12 månedene i kalenderen, og så tar de betalt for kalenderen når de selger den.

– Vi har trykket opp 400 eksemplarer, og håper at det skal være det riktige antallet. Vi håper naturligvis at vi blir utsolgt, men også at vi har nok til de aller fleste som vil ha. Vi tar imot bestillinger på bytegruppas facebookgruppe og på telefonen. I disse tider organiserer vi også utkjøring av kalendere for dem som ønsker det. Da vil de få besøk av en bryter eller trener på døra med Porsgrunnskalenderen 2021, sier Andersen.