Oppdaget plutselig ei ny hytte på eiendommen sin: – Jeg er skuffet

BYGGVERK: Grunneieren ble overrasket da hun plutselig oppdaget et nytt byggverk på eiendommen sin.

BYGGVERK: Grunneieren ble overrasket da hun plutselig oppdaget et nytt byggverk på eiendommen sin. Foto:

I skogen rett bak Bergslihallen poppet det plutselig opp ei hytte. Grunneieren visste ikke noe om bygget før hun tilfeldigvis sjekket eiendommen sin.

DEL

(Østlands-Posten) – Alle i området vet at jeg eier tomten. Jeg er derfor skuffet over at de ikke tok kontakt med meg før byggingen. Da kunne vi sikkert kommet til en ordning, skriver Grethe Hoddevik i en sms til ØP.

I et brev til Larvik kommune skriver hun blant annet: «Hytten som er oppført, ligger godt skjult, og kan meget vel brukes til kriminell virksomhet. Jeg er derfor ikke komfortabel med at den blir stående.»

Hytta hun plutselig oppdaget på den ellers ubebygde eiendommen sin, rett bak Bergslihallen, blir ikke beskrevet som noe stort byggverk, men Hoddevik mener selv at den åpenbart ikke kan være bygget av barn.

Festet i furutrær

Hoddevik bor ikke i Larvik, men tar en titt innom eiendommen sin ved Bergslihallen i ny og ne. Det var i august hun oppdaget den nye hytta.

– Tomten er for meg et kjært, men sårt minne om en familiehistorie. Jeg har derfor sterkt tilknytning til området, opplyser hun til ØP og understreker samtidig at hun ikke ønsker at denne saken skal føre til noen konflikt.

HVEM?: Mens grunneieren mener dette ikke er barn som har bygget, mener kommunen at det trolig er det. Kanskje har noen voksne vært medhjelpere?

HVEM?: Mens grunneieren mener dette ikke er barn som har bygget, mener kommunen at det trolig er det. Kanskje har noen voksne vært medhjelpere? Foto:

Hun har vært i kontakt med politiet, men de mener dette er noe som må håndteres av kommunen i første omgang.

«Hytten lå langt inne på tomten, slik at den ikke kunne sees fra veien. Hytten var festet til tre furutrær. Gulvnivået i hytten lå mer enn en meter over bakken», skriver hun i brevet hun sendte til kommunen.

Når hun nå blir kontaktet av ØP om saken, ønsker hun å presisere at hun aldri har hatt noe imot at barn eller voksne har hygget seg på tomten hennes.

LES OGSÅ: Ny lysløype åpnet i Bøkeskogen: – Det ble rent magisk

I Larvik kommunes byggesaksavdeling er det Tom Mangelrød som har sett nærmere på saken. Han er ikke helt enig i Hoddeviks beskrivelse av hytta.

– Jeg regner med dette er ei trehytte som noen unger har satt opp, godt mulig med hjelp fra noen foreldre. Slik blir det både finere og tryggere, sier han.

– Grunneier mener det åpenbart ikke kan være barn som har satt opp denne hytta, hvor sikker er du på at det er barn som står bak?

– Min umiddelbare tanke er at voksne sjelden bygger trehytter uten at barna er med, men dette er ikke avgjørende for vår vurdering.

I svaret til Hoddevik påpeker Mangelrød at eiendommen er et LNF-område. Det er bare skog der, og det er satt av til grøntområde i kommunens arealplan.

TREHYTTE: Trehytta er en relativt solid konstruksjon, bygget mellom furutrær, med utsikt rett ned mot Bergslihallen.

TREHYTTE: Trehytta er en relativt solid konstruksjon, bygget mellom furutrær, med utsikt rett ned mot Bergslihallen. Foto:

LES OGSÅ: Ordføreren sier ja til å utrede eiendomsskatt – dette kan skatten komme til å koste deg her i Larvik

Prioriteres ikke

«Vedrørende trehytten er det eier av tomten som står ansvarlig for at det ikke er oppført ulovligheter på eiendommen, dersom kommunen følger opp en ulovlighet er det eier som eventuelt vil få et pålegg om retting. Som eier kan du selv rette ulovligheten ved å rive trehytten, kommunen anser overtredelsen av mindre betydning og vil derfor ikke følge opp saken videre», skriver Mangelrød i sitt svar til Hoddevik.

– Vi i kommunen bruker ikke ressurser på å rive ned trehytter. Dette følger vi ikke opp, det er ikke noe vi prioriterer. Vi kommer ikke til å gjøre noe mer med denne saken, sier han til ØP.

Eksempelvis i Drammen ble det for en liten stund tilbake oppstyr da kommunen bestemte at en trehytte bygget av barn, på et av kommunens grøntarealer, måtte rives. Det skjer ikke i dette tilfellet i Larvik.

– Det er likevel slik at grunneieren kan rive ned hytta, sier Mangelrød.

– Og så er det slik at det uansett er bra å spørre om lov av den som eier området dersom man ønsker å bygge noe, også trehytter, sier han.

SKOGEN: Trehytta ligger et stykke inni skogen, et område som nå er definert som et LNF-område.

SKOGEN: Trehytta ligger et stykke inni skogen, et område som nå er definert som et LNF-område. Foto:


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken