Flere av Vestfold-lagene i 3. divisjon trener blant annet organisert på feltet, så langt det lar seg gjøre. Det har man hittil vært forsiktige med i Pors.

– Vi har tatt en runde med flere av divisjonskollegaene våre for å sjekke hvordan de gjør det. En god del av dem har organiserte treninger, i mye større grad enn hva vi foreløpig har gjort. Nå opphever vi deler av permitteringen til Stig Haddal og Anders Haugseth, slik at de kan tilrettelegge og organisere trening. Øktene vil selvsagt være innenfor det rammeverket som foreligger, sier styreleder Gert Willumsen.

Trenerduoens permitteringer oppheves med 30 prosent. De vil med andre ord på langt nær være tilbake for fullt.

– De er permittert 70 prosent, og det vil gjelde for de to neste ukene. Da regner vi med at det er ny utvikling i retningslinjer fra helsemyndigheter og Norges Fotballforbund, sier Pors-lederen.

Flere lag får tilbud

Det er ikke bare A-laget til Pors som skal i gang med organisert trening. Fra neste uke ønsker klubben at alle lag fra 14 år og oppover skal i gang.

– Vi kommer ikke til å pålegge trening for noen, men de som ønsker skal få ha et tilbud. Vår overordnede strategi for de to neste årene er å skape en arena med mennesker og fotball i fokus. Spesielt møteplassen og den sosiale biten er viktig for mange unge. For enkelte kan det rett og slett være helt nødvendig. Det er også et sportslig utbytte. Man kan trene pasninger, avslutninger, teknikk og kondisjon innenfor de retningslinjene som foreligger, mener Willumsen.

Spillere som er under 14 år må ha med seg en voksen når de skal trene på Pors. Det er ikke lagt opp til organiserte økter for de yngste lagene.

To permitterte spillere

Torsdag ble Adam Pytel og Jonas Sandnes varslet om de fortsatt vil være permittert for fullt. Dette er de to eneste med proffkontrakt i spillergruppa til Pors.

– Det var med tungt hjerte vi permitterte, men det er nødvendig ettersom situasjonen fortsatt er uklar. Jeg skal ha en prat med Adam og Jonas, men jeg tror de forstår oss.

Avlyst og utsatt

Denne uken kom meldingen om at Pors Fotball avlyser sin tradisjonsrike fotballskole i slutten av juni. Styret har også bestemt seg for å utsette Gumpens Auto Cup til høsten. Turneringen er en av de største i Grenland for barn og unge.

– Det var tunge avgjørelser, men vi ser at det ikke er mulig å gjennomføre før sommeren. Vi håper å arrangere Gumpens Auto Cup i september, avslutter klubblederen.