Det sier servitør Målfrid Johansen og kjøkkensjef Nuno Da Silva, som var to store glis da PD møtte dem onsdag ettermiddag.

– Både før, under og etter PIT har det strømmet på med gjester. Det er mange som legger sommeravslutninger hit, så vi er veldig fornøyde, sier Målfrid Johansen, som må løpe mellom telefoner og gjester.

Øya Spiseri- og Cafe Osebro-eier Robert Lind ble tvunget til å holde førstnevnte stengt både 17. mai og i pinsehelga som følge av kokke- og servitørmangel. Bemanningssituasjonen er fortsatt svært utfordrende for Lind og hele restaurantbransjen, men han graver seg på ingen måte ned.

– Vi har masse gjester og er godt fornøyd med omsetninga. Det kan virke som mange fortsatt er hjemme og ikke ute og reiser, og det nyter vi godt av, sier Robert Lind.

Tre timer mindre åpningstid

Grunnet bemanninga holder Øya Spiseri stengt på mandager. Lind har også redusert åpningstida med tre timer de andre dagene og valgt å stenge kjøkkenet klokka 21 i stedet for 22, for å få kabalen til å gå opp.

– Vi lever ikke av å holde stengt, for å si det sånn, ler Lind.

Han legger også til at kunder i perioder kan oppleve litt lengre ventetid på maten, men forsikrer at de ansatte jobber på spreng.

– Akkurat nå jakter vi én kjøkkensjef og fire kokker til Øya Spiseri og Cafe Osebro, og vi vet at det er stor etterspørsel etter kokker der ute og kamp om å få de beste, sier Lind.

– Hvis det ikke løsner på bemanningsfronten, må vi se hva som skjer utover høsten. I verste fall må vi holde stengt én dag til i uka, men å kalle dette for krise blir helt feil, sier restauranteieren.