Stiller ut i Kunsthallen

MINIMALISME: Her er fire av kunstnerne som stiller nokså eksistensielle spørsmål med utstillingen.

MINIMALISME: Her er fire av kunstnerne som stiller nokså eksistensielle spørsmål med utstillingen.

Artikkelen er over 1 år gammel

Kunsthall Grenland åpner lørdag gruppeutstillingen Minimal standard.

DEL

Utstillerne er kunstnerne Germain Ngoma, Willibald Storn, Jet Pascua, Øystein Dahlstrøm og Lotte Konow Lund.

– Minimal standard behandler levekårs-begrepet «minste standard». Hvor lite skal til for at et menneske skal kunne leve med verdighet? Hva gjør mennesker når de ikke har noe som helst av det vi krever eller forventer at et menneske må ha i vårt samfunn for å lage seg et liv? Hva er et menneske når man ikke har noe som fester oss til verden? Spør utstillerne.

Om kunstnerne opplyser kunsthallen:

Willibald Storn, født 1936 i Østerrike, har bodd i Norge siden 1956. Storn var med på å starte kunstnergruppa GRAS i 1969–70. Hans utstilling COCA-Donald samfunn ikke ta meg var en av Norges første installasjonsarbeider og et tidlig oppgjør med forbrukersamfunnet.

Germain Ngoma, født 1953 i Zimbabwe, utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole Oslo og Statens Kunstakademi 1982–1988. Om arbeidene sine sier Ngoma at intensjonen er at de skal forsvinne: «Jeg velger å bruke materialer som på et eller annet tidspunkt vil bli brutt ned av vær eller tid. Det har med bakgrunnen min å gjøre, jeg vokste opp med ting som var laget for en spesiell årsak, og for å fungere i en spesifikk periode, før de deretter skulle forsvinne- og leve i minnet».

Jet Pascua, født 1969 på Filippinene, studerte kunst ved Universitetet på Filippinene, kunstakademiet i Oslo og Kunstakademiet i Bergen. 

– Jet Pascuas arbeider omhandler ofte temaer knyttet til hans egen migrasjonshistorie, opplyser Kunsthall Grenland.

Artikkeltags