Feige toppolitikere om deponi

Deponi: Hva mener egentlig Erna og Jonas?

Deponi: Hva mener egentlig Erna og Jonas?

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Både statsminister Erna Solberg og Ap-leder Jonas Gahr Støre har de siste månedene gitt klart uttrykk for at de egentlig ikke ønsker å legge et giftdeponi til Brevik.

DEL

Men ingen av dem vil gi noen garantier for at de står ved sitt standpunkt. Greit at det er valgkamp, men vi savner politikere som har baller nok til å ta et forpliktende standpunkt i en så viktig sak for Telemark.

Det holder ikke å si som Gahr Støre gjorde i helga - at Brevik er aller siste utvei. Hvis det er så ille å legge et deponi til Brevik, at det er aller siste utvei, hvorfor ikke bare si nei, nei og atter nei?

Skal vi liksom være en slags siste utvei for resten av landet? Det hjelper lite hva ordfører Robin Kåss, Frps Adrian Ness Løvsjø og Høyres Esben Storvand sier her i Porsgrunn. De må sørge for at Jonas, Siv og Erna skjønner alvoret og innser at de ikke kan overkjøre en hel region ved å pålegge oss å huse et gigantisk giftdeponi mot vår egen vilje.

Greit nok at vi har lavest utdannelse, høyest arbeidsledighet og sykefravær i landet, men vi finner oss likevel ikke i å bli behandlet på denne måten. Løft blikket, så dere ser ut av Oslo Vest.

Vi er ingen nødløsning, og bør som alle andre få bestemme hva vi vil dyrke i vår egen kjøkkenhage. Vi venter i lengsel og spenning på det partiet og den politikeren som garanterer nei til deponi i Brevik.

Kom ut, kom fram! Og gjør det gjerne før valget!

 

Artikkeltags