30 av 120 parkerte biler fikk 660 kroner i p-bot da de besøkte Equinor Talentleir for unge fotballspillere på Kjølnes. Årsaken var at p-automaten var uleselig grunnet graffiti.

– Automaten var tagget ned. Det var umulig å betale, sier Tarjei Haugo til Varden, som omtalte saken først.

Han mener Porsgrunn kommune bør slette samtlige.

– Da jeg ankom var parkeringsautomaten «tagget» ned. Det så ut som om noen hadde forsøkt å vaske displayet, men det var ikke vellykket. Det var nærmest umulig å se hva som stod. De som stod foran meg ga opp og sa det ikke gikk an å se. Selv ga jeg også opp. Parkeringsvakta må skjønne at noe er galt, de fleste dropper ikke bare å betale, sier Haugo til Varden.

Leder for bydrift i Porsgrunn kommune, Thomas Nøklegård, svarer fylkesavisa at de ikke sletter bøtene på eget initiativ, men at hver enkelt må sende klage.

– Det er P-klagenemnda som behandler bøtene individuelt. Jeg har ikke myndighet til å overprøve dem. Men et tips til bileiere er å legge lapp i ruta og beskrive situasjonen, hvis p-automat er uleselig, og eventuelt sjekke med andre bilister hvordan de har fått betalt, sier Nøklegård til PD torsdag ettermiddag.

Ifølge Nøklegård kunne langt flere enn de 30 fått bot på den aktuelle dagen, da p-plassen var fullstappa.

– Det var helt parkeringskaos. Parkeringsvakta sier han kunne bøtelagt mange flere, men gikk tom for strøm på mobilen. Den må han ha for å utstede gebyr. Da han kom tilbake, hadde bilene dratt, sier Nøklegård til Varden.

Tarjei Haugo er ifølge Varden ikke fornøyd med svaret fra kommunen.

– Mange av dem som var der kommer fra helt andre steder i landet, og vil trolig ikke klage. Kommunen burde slette bøtene på eget initiativ. Det er skam om ikke Porsgrunn kommune tar selvkritikk på dette, sier han.